Giuseppe Lamers

  • Afbeeldingen
  • Biografie
  • Exposities

Woonplaats: Roermond

Naam: Giuseppe Lamers, 1966

Geïnspireerd door verhalen van zijn ouders over een reis naar Zimbabwe is Giuseppe in 1993 begonnen met het maken van keramische sculpturen, veelal Afrikaanse afbeeldingen. Begin 1999 maakte dat plaats voor meer abstract werk, waar hij meer zijn fantasie in kwijt kon.

Gestileerde menselijke vormen geven de kijker de ruimte om de identiteit van deze figuren eigen te maken. Zo ontstaat in Giuseppe's verhaal, ieders verhaal. De kracht waarmee deze organische beelden communiceren omarmt vooral de transcendentie.

Elk sculptuur is tijdloos en menselijk. Sterk en teer tegelijk. Treffende lijnen en restvormen van zowel keramiek als brons uitten vertalingen voor alles wat vloeit: geborgenheid, verliefdheid en treurnis.

Giuseppe bouwt de keramische beelden op en vormt vervolgens de contouren van het beeld in klei. Alle beelden worden met de hand vervaardigd. Daardoor is ieder beeld uniek. Na een droogproces van ongeveer drie weken worden de beelden bewerkt met een glazuur en vervolgens gebakken op 1280 graden. De beelden zijn daardoor weersbestendig. Ze kunnen dus zowel binnen als buiten worden geplaatst. 

 

 

 

- Het Achterhuis, Roermond

- Galerie Heidefeld & Partner, Krefeld Duitsland

- Galerie Exelmans, Neeroeteren, Duitsland- Art of Eden, Krefeld, Duitsland

- Galerie "De Watervogel", Nederhemert

- Galerie "Gauguin", Heeze

- Artihove Art Center, Bergschenhoek

- Sous Terre, Lithoijen

- De Pruimengaard", Wijk bij Duurstede

- AbrahamArt", VenrayGalerie "Graus", Echt

- Galerie Exelmans, Neeroeteren, Belgie

- Skulpturengarten Sürth, Keulen, Duitsland